Miljø

VinduesIndustrien

Har du interesse i at blive klogere på, hvorfor Ventisols plastvinduer er nogle af markedets bedst isolerende vinduer, samt hvorfor vinduernes genanvendelige materialer er et bæredygtigt valg – nu og i fremtiden? Så læs denne artikel fra VinduesIndustrien, som besvarer netop disse relevante spørgsmål.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at rette henvendelse til os, så besvarer vi gerne evt. spørgsmål, du måtte have til vores døre og vinduer.

PVC – for miljøets skyld

Vores profilleverandør VEKA arbejder med et helt enestående miljøkoncept – lige fra produktion af profilerne til recycling af gamle plastvinduer og –døre. For netop i den komplekse, industrielle produktionsproces er det nødvendigt – og en god anledning til – at minimere skaderne på vores miljø i hele arbejdsforløbet.

Og her har råstoffet PVC afgørende fordele. Dette begynder allerede ved den miljøskånende produktion på grundlag af de mest moderne produktionsmetoder og fortsætter med en energibesparende forarbejdning. Lukkede kredsløb reducerer energi- og vandforbruget. F.eks. bliver det regnvand, der lander på fabrikkens åbne flader, renset i eget renseanlæg og tilført fabrikkens interne vandkredsløb.

Også ved genanvendelsen af gamle plastvinduer og –døre er VEKA toneangivende i branchen. Allerede i 1993 blev datterselskabet VEKA Umwelttechnik GmbH grundlagt – Europas mest moderne recyclinganlæg for komplette PVC-vinduer og –døre. I dette anlæg bliver de forskellige materialer i PVC-elementerne genvundet og sorteret i en fuldautomatisk proces, og PVC’en bliver uden kvalitetsforringelse brugt til produktionen af nye PVC-profiler ligesom de øvrige materialer også indgår i genanvendelseprocesser.

Alle bygningselementer af PVC er dermed et værdifuldt råmateriale – og hører ikke til på lossepladsen. Det PVC-affald, der i vores produktion opstår ved opskæringen af PVC-profilerne, bliver selvfølgelig også sendt til VEKA Umwelttechnik for genanvendelse i råstofkredsløbet.

VEKA fik i 2018 tilkendt det internationalt godkendte ”Verified Vinyl Label” fra den europæiske PVC-branches Vinyl Plus program. Denne organisation arbejder på en konstant forbedring af bæredygtigheden i produktionen af PVC-produkter, og denne udmærkelse gives kun til virksomheder i Vinyl Plus programmet, der følger en universel bæredygtighedsstrategi.

Sidst, men ikke mindst, er det også godt for miljøet, at PVC-elementer ikke skal males og ikke skal vedligeholdes med andet end lette rengøringsmidler og vand.

LÆS MERE OM VEKA UT

Energi

Det siges, at helt op til 10 % af Danmarks samlede energiforbrug ryger direkte ud af utætte og dårligt isolerede vinduer.

I dette samlede energiforbrug indgår også dit energiforbrug, hvis dine vinduer og døre er udslidte. Så der vil være mange fordele ved at udskifte dem til nye plastvinduer og –døre fra Ventisol a/s.

Ikke nok med, at du opnår et bedre indeklima for din bolig og for boligens beboere, du behøver heller ikke at betale mere end højst nødvendigt for varmen og energiforbruget, der er forbundet med den.

Energibesparelserne med nye vinduer og døre for et helt almindeligt parcelhus er iflg. oplysninger fra VinduesIndustrien typisk i en størrelsesorden på kr. 3-5.000,00 årligt.

Med plastvinduer og –døre fra Ventisol a/s opnår du – udover at du bidrager til et samlet bedre miljø for dig selv og dine medmennesker ved et have et mindre CO2-udslip – også:

 

 

 • ET BEDRE INDEKLIMA I DIN BOLIG OG FOR BOLIGENS BEBOERE
 • MINDRE TRÆK OG KULDE
 • BEDRE VARMEUDNYTTELSE
 • BEDRE RUMVARME
 • ET PÆNERE DESIGN PÅ DIN FACADE
 • MINDRE VEDLIGEHOLDELSE, INGEN RÅD, INGEN UDGIFTER OG TIDSFORBRUG PÅ MALING
 • VÆRDISTIGNING PÅ DIN EJENDOM
0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tom
   Calculate Shipping