Måltagning

De rigtige mål - hver gang!

Når du bestiller dine nye plastvinduer og –døre hos os, er det vigtigt, at vi ”taler det samme sprog” med hensyn til størrelsen på elementerne, så vi undgår elementerne ikke passer i dine murhuller, når de skal monteres.

UDVENDIGT KARMMÅL er det mål, som vi altid opgiver elementernes størrelse i. Et mål, hvor der er taget højde for en fuge på hver side af elementet, altså hulmålet minus den ønskede fugebredde. Som udgangspunkt anbefales en fugebredde på ca. 12 mm rundt om elementet.

HULMÅL er murhullets størrelse, dvs. bredde fra yderkant til yderkant på hullet og højde fra overkant til underkant på hullet. Husk at trække den ønskede fugebredde fra, for at få udvendigt karmmål.

Husk i forbindelse med udskiftning af vinduer og døre i ældre huse, bør hulmålet tages flere steder i hullet, da der er risiko for, at hullet er skævt, og at du så er nødt til at regne med det mindste mål.

Se også denne illustration, der ligeledes giver forståelse for et par andre af vinduesbranchens fagudtryk:

Det er også meget vigtigt, at vi er enige om, hvorvidt det er bredde eller højde på elementet, der er tale om. Når vi taler om mål, nævner vi altid bredde først og derefter højde.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
      Calculate Shipping