Korrekt montage er afgørende

Korrekt montage er afgørende

Det påhviler håndværkeren at kende den korrekte montage, som er forudsætningen for optimal holdbarhed og problemfri funktion. Tilfør aldrig elementerne belastning fra tilstødende bygningsdele. Søg oplysninger hos os, hvis der er tvivl om, hvordan ramme og karm adskilles.

Fastgørelsen skal ske med de bedste egnede fastgørelsesmidler. Projektmateriale eller beskrivelse anviser ofte, hvordan og med hvilke beslag, elementerne skal fastgøres. Fastgørelse med karmskruer i side- og overkarme skal såvidt muligt ske gennem karmprofilets midte.

Skruehovedet i bundkarm skal altid forsegles med silikone. Afstanden mellem karm og murhul skal være ca. 12 mm hele vejen rundt, med behørigt hensyn til sålbænken. Under montagearbejdet skal det kontrolleres, at der hele vejen rundt er den samme afstand (luft) mellem ramme og karm. Det er især vigtigt ved elementer i DANLINE-systemet (topstyrede, topvende- og sidehængte vinduer, at afstand mellem karm og ramme er ens på alle fire sider.

Efter fastgørelsen skal karmen i hængselsiden være i lod på begge led, og bundkarmen skal være i vater. I grebssiden skal karmen rettes ind, så den får fuldt anslag mod rammen. Kontroller med retskinne af aluminium.

Blivende bære- og støtteklodser skal have en passende størrelse og må ikke fylde mere, end at der er plads til fugematerialet. Ved døre skal der som passiv sikring mod indbrud altid være en støtteklods bag låseblikket.

 

Sammenkobling af elementer

Når to eller flere elementer sammenkobles, skal sammenkoblingen ske i et antal punkter, der svarer til fastgørelsen i siderne. Sammenkoblingen skal i øvrigt udføres som beskrevet for det aktuelle projekt.

HUSK: Altid silikone i sammenkoblingen og mest til den side, som kan blive påvirket af vind og vejr.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
      Calculate Shipping