Vedligehold

Vinduer med minimal vedligeholdelse

Vi er meget påpasselige med ikke at sige, at vores plastvinduer og –døre er vedligeholdelsesfrie men derimod vedligeholdelseslette.

Vedligeholdelsen af plastvinduer og –døre er minimal. De kræver ingen maling, beslag og hængsler skal smøres 1 gang om året og profilerne er uimodtagelige over for råd og svamp.

For at bevare dem pæne, skal du at vaske karme og rammer i vand tilsat et ganske almindeligt let rengøringsmiddel, når du alligevel pudser glasset i vinduerne.

Det vil være fornuftigt en gang om året at kontrollere beslag og hængsler og bør smøres efter behov, samt gennemgå at tætningslisterne er intakte og fleksible. Så har du glæde af dine plastvinduer og –døre fra Ventisol a/s i rigtig mange år!

Rengøring af vinduerne

Der skal anvendes et almindeligt mildt rengøringsmiddel til aftørring af karme og rammer.

Brugen af skrappe rengøringsmidler indeholdende opløsningsmidler bør undgås, samt sandpapir og andre slibemidler, da den glatte, porefrie overflade på plastprofilerne vil blive ødelagt.

Skulle vinduerne eller dørene, af en eller anden årsag, fremstå tilsmudset og beskidte, kan det anbefales at vaske dem i rengøringsmidlet VEKANOL, der er specielt udviklet til plastvinduer og –døre. Dette rengøringsmiddel sælges separat eller sammen med andre plejemidler i et plejesæt, der også indeholder produkter til vedligeholdelse af tætninger og beslag.

Mærkater på vinduerne

Det anbefales at mærkaterne på ruderne af dine nye plastvinduer og –døre fjernes med det samme, når elementerne er færdigmonteret og at evt. limrester opblødes med vand og glasset pudses.

Beskyttelsesfolien på profilerne bør fjernes hurtigst muligt og senest 3 måneder efter montagen.

Udluftning

Når du køber nye vinduer og døre, specielt ved renovering, vil du opleve at de nye vinduer og døre er mere lufttætte end de ældre vinduer. Du bør derfor overveje en anden form for udluftning for at bevare et sund indeklima til gavn for både bolig og beboere. Hvis luftfugtigheden i boligen bliver for høj, er der risiko for dannelsen af kondens på ruderne.

Læs mere om Vinduesindustriens anbefalinger omkring udluftning af din bolig her og om kondens på ruder her.

Risikoen for kondens langs rudernes kanter kan dog minimeres ved at isætte ruder med varm kant. Se mere herom i afsnittet Glas. Dette overflødiggør dog ikke nødvendigheden af, at du skal lufte ud i din bolig.

Se evt. mere i Vinduesindustriens Håndværker- og Brugervejledning for DVV-mærkede vinduer og yderdøre i plast.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
      Calculate Shipping