Smøring og justering

Smøring

Der bør en gang om året foretages smøring af alle bevægelige dele ved hængsler og lukke- og låsebeslag.

Ved rene metalforbindelser, som hængsler, smøres med syrefri olie, der kan påføres med oliekande, injektionssprøjte eller fra spraydåse med tyndt rør.

Ved bevægelige forbindelser mellem metal og plast smøres med et glidemiddel, f.eks. stearin. Sådanne forbindelser forekommer ved glideskinner af forskellig type. Det er ligeledes vigtigt at skinnernes glideflader er rene, for at bibeholde friktionen i de bevægelige dele.

Justering

Når plastelementerne har været i brug i et stykke tid, kan det være, at de bør justeres for at få en bedre og nemmere funktionsdygtighed. Klik nedenfor på det element, du ønsker at justere, og du vil finde en vejledning i, hvordan du gør det.

Justering af dørhængsel

Justering af fallerigle-blik

Justeringsvideoer for justering af ruller:

Kipskydedør

Rammen kan justeres både i højde og sidevejs ved at stille på de beslag, der fastholder kørehjulene til rammen. Beslagene bliver tilgængelige ved at klipse dækkapperne af forneden på rammen.

Rammens pres mod tætningslisterne kan reguleres ved at dreje låserullerne med en stor skruetrækker. Drejning med urets retning mindsker trykket og mod urets retning øges trykket.

Når døren er lukket, skal presset mod tætningslisterne være lige stort hele vejen rundt. Dette kontrolleres ved at trykke udad på rammen, udenfor alle lukkepunkterne. Rammen skal kunne fjedre ganske lidt. Kan den ikke det, skal trykket mindskes (drejning af låserulle med uret). Er fjedringen for stor, drejes låserullen mod uret.

Justering af drejekip-vindue

Justering af drejekip-vindue

Udadgående vinduer i DANLINE-systemet

Hængslerne på de udadgående sidehængte rammer justeres med en hængselvrider.

Friktionen på det topstyret vindue reguleres ved at stille på den lille umbracoskrue i glidebeslaget.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
      Calculate Shipping