Nogle gange har man brug for at der er en anden funktion i glasset, derfor er der her samlet information om ornamentglas, sikkerhedsglas og Stopsol glas. Der sidder også kompetente medarbejdere hos Ventisol klar ved telefonen, du er velkommen til at kontakte.
Glastyper
Bliv klogere på råglas, sikkerhedsglas og Stopsol glas
Ornamentglas - et mere diskret glas
Råglas også kaldet ornamentglas bruges i rum, hvor der ønskes en vis diskretion, f.eks. i badeværelser og entréer. Ornamentglasset vil ikke have nogen markant betydning for lysindfaldet i rummet, selvom det sættes i det yderste lag af ruden.
Der tilbydes flere forskellige typer af ornamentglas, her er et udsnit de mest almindelige typer. Der udvikles løbende nye mønstre, samt der findes ældre typer, som ikke er vist her. Hvis du ikke lige finder den, du søger eller ønsker, er du velkommen til at kontakte de kompetente medarbejdere hos Ventisol på 98 98 16 75.
Sikkerhedsglas- og sikringsglas
Der findes to hovedtyper af sikkerhedsglas
Hærdet glas er 5-6 gange stærkere end almindeligt glas og granuleres i mange små ufarlige stykker, hvis det slås i stykker.
Lamineret glas består af to lag glas, der er monteret sammen omkring en usynlig plastfolie i midten. Hvis ruden slås i stykker, holder folien sammen på glasskårene.
For at undgå personskader skal sikkerhedsglas iflg. Bygningsreglementet anvendes i forbindelse med nybyggeri en række udsatte steder som vist på skitsen nedenfor.
Solafskærmende glas
Solafskærmende glas reducerer varme fra solen og i nogle tilfælde, specielt ved sydvendte facader, kan du med fordel overveje at få sat solafskærmende ruder i dine nye vinduer og døre for at reducere varmen fra solen i sommerhalvåret. Du kan også have rum, hvor du ikke ønsker så meget sollys ind, her er solafskærmende glas selvfølgelig også en overvejelse værd.
Der findes mange forskellige slags solafskærmende glas, alt efter hvor meget man ønsker at reducere varme og lysindfald. Solafskærmningsglasset er placeret på ydersiden af energiruden og kan selvfølgelig kombineres med de andre krav, der stilles til energiruder, som personsikkerhed, indbrudssikring og lydisolerende.
Så det du skal gøre op med dig selv, når du overvejelser at få solafskærmende glas i dine vinduer og døre, er, hvorvidt det er solstrålerne, du ønsker at holde ude, eller om det er varmereduktionen, du ønsker at opnå, altså en jævn og behagelig temperatur indendørs uanset vejr og årstid.
Ring gerne og få en snakke om, hvad det er, du netop har brug for.
Varmkantprofil
I dag produceres termoruden med en speciel afstandsprofil imellem glassene, der er med til at forbedre termorudens isoleringsværdi.
Tidligere var afstandsprofilet imellem glassene som standard lavet af stål eller aluminium. Dvs. at kanten på termoruden blev en kuldebro, der øgede risikoen for dug på indvendig side af ruderne, specielt i vådrum og soveværelser.
Så ud over de fordele som ruden med energiglas har, så er der yderligere fordele ved en termorude med den specielle varmkantprofil, som leveres standard i vore boligvinduer:
- Ruden isolerer ca. 5-10% bedre end en standardenergirude.
- Forekomsten af dug langs kanten af ruden indvendig reduceres betydeligt.